@

Zorgeloos geleverd in 4 stappen

Snelle vrachtafhandeling

Kwaliteitscontrole en verbetering

Zorgeloze levering

Een zorgeloze levering van je versproducten in 4 stappen:

Stap 1

APC wordt geïnformeerd door de verschepers uit het land van verzending over de te verwachten zendingen. APC maakt een planning om de vracht op de juiste tijd op te halen bij de verschillende vrachtafhandelaars. Indien nodig, worden ook NVWA- of KCB-keuringen ingepland. Hier start het importproces.

Stap 2

Zodra de vracht op de luchthaven is gearriveerd gaat het team van vrijmakers aan de slag. Zij zorgen ervoor dat de goederen zo snel mogelijk worden verwerkt door de luchtvaartmaatschappijen, worden opgepikt door APC en direct worden vervoerd naar de APC-loods. Deze cruciale dienstverlening zorgt voor de meest snelle import afhandeling.

Stap 3

Bij binnenkomst in de APC-loods wordt de kwaliteit van de verpakking en de temperatuur van de goederen gecontroleerd. Is de temperatuur te hoog? Dan worden de goederen snel terug gekoeld. De gekoelde opslag en het terug koelen stopt en vertraagt de rijping, dit zorgt voor een optimale versheid en houdbaarheid. Wanneer dat nodig is, wordt de vracht netjes gemaakt, gekeurd, ingeklaard en klaar gemaakt voor vertrek. 

Stap 4

De vracht verlaat het APC-warehouse zo snel mogelijk. Onze gekoelde trucks leveren de zending op de juiste temperatuur af bij de klant. Om ervoor te zorgen dat de klant het dossier dezelfde dag nog kan afsluiten levert APC, op aanvraag, direct een factuur mee.

Overzicht APC diensten

Meer info over:

Warehousing

APC Handling is met 6.000m2 aan geacclimatiseerde koelruimten een van de grootste spelers in de handling van groenten, fruit en andere verse producten in het internationale luchtvracht verkeer. 

 

Onze loods is zo ingericht, dat de indeling flexibel is. Met meerdere, aparte
koelruimtes die op verschillende temperaturen zijn ingesteld. We vergroten hiermee sterk onze flexibiliteit en servicegraad naar onze klanten. Daarbij ligt onze locatie erg centraal, direct grenzend aan Schiphol en omringende snelwegen.

Export luchtvracht

APC heeft een ervaren en gespecialiseerd team voor export luchtvracht. Wij verzorgen perishable luchtvracht verschepingen naar feitelijk alle bestemmingen over de gehele wereld. In ons luchtvracht export portfolio zit het ophalen bij de klant, het veilig maken van zendingen, de volledige administratieve afhandelingen, de airline communicatie en het aanleveren bij de airline. Indien gewenst kunnen wij vracht voor de klant isoleren, desnoods met droogijs. Daarbij behoort ook ombouwen van vracht en tijdelijk opslaan tot de mogelijkheden.

 

Dankzij de goede relatie die wij hebben met de airlines, zijn wij in staat goede oplossingen te vinden voor de logistieke wensen en uitdagingen van de klant.

Douane

APC beschikt over een gespecialiseerde douane backoffice met gediplomeerde declaranten, om vrijwel alle dienstverlening te kunnen aanbieden. Uiteraard volgens de AEO certificering werkwijze. Dit gebeurt volgens de meest geavanceerde systemen en overeenkomstig alle up to date regelgeving, daardoor lopen wij altijd voorop op het gebied van douanezaken.

Ook ons operationele team is in het bezit van een declaranten opleiding. Dit geeft onze klanten een direct aanspreekpunt, en hierbij genieten zij van het voordeel dat ons ops team de volledige ownership (afwikkeling zending van a tot z) behoudt van iedere zending. Zo biedt APC maximale dienstverlening en korte lijnen.

 

Dagelijks verzorgen wij T1 documenten, douane declaraties, fiscale vertegenwoordiging, alle keuring gerelateerde zaken en re-export formaliteiten, inclusief certificaten.

Transit

Onze afdeling Transit levert een unieke dienstverlening. Veel bloemen en fruit die in Nederland aankomen, zijn uiteindelijk bestemd voor landen ver buiten de EU. Denk aan Rusland, de Baltische staten en verder…

Specifiek voor het ontvangen, begeleiden, herkeuren en documenteren van dit soort type vracht, hebben wij een dedicated team. Zij zorgen ervoor dat zogenaamde transitvracht, zo kort mogelijk in Nederland verblijft en de juiste procedures voor doorvoer doorlopen worden.

 

Deze zendingen komen daarna aan op hun eindbestemming, voorzien van de juiste behandeling, keuringen en certificaten. Ons transitteam spreekt vrijwel altijd de taal van de ontvangende landen, waarmee wij garant staan voor optimale communicatie en een hoog servicelevel.

Importafhandeling

De eerste stap is het ontvangen van de zendingen met versproducten. De producten komen vanuit het vanuit het buitenland binnen via Schiphol of omliggende Europese luchthavens. Ons import team, in samenspraak met onze vrijmakers zorgt voor de juiste planning voor het zo snel en efficient mogelijk uithalen van de vracht bij de luchtvaartmaatschappij. Door de vele ervaring kennen onze vrijmakers ‘de weg’ Hierin onderscheidt APC zich van anderen. Dit versnelt het importproces, want op deze manier heeft ons vrijmakersteam de zendingen van onze klanten sneller beschikbaar.

Van tevoren plant APC voldoende transportcapaciteit, loods personeel, douaneformaliteiten en mogelijke inspecties door de betreffende overheidsinstanties op onze locatie (NVWA / KCB). Als onze auto’s de zendingen leveren bij APC Handling, wordt er gezorgd voor een algemene kwaliteitscontrole (schade, temperatuur) en zorgen we ervoor dat de zendingen de services ondergaan die de klant wenst.

 

Dit kan zijn: netjes stapelen op pallets, splitsen, sorteren, tijdelijk opslaan in ons multi-temperatuur warehouse en alle andere mogelijke wensen. Ook verzorgen we douane en keuringsformaliteiten. Indien de temperatuur van producten te hoog is, bieden wij (i.o.m. de klant) diverse technieken om de producten netjes en verantwoordelijk terug te koelen. Dit doen wij door zgn. blast cooling (of forced air cooling) en vacuum koeling.

Op basis van het product en in samenspraak met de klant, kiezen wij de manier van terugkoelen en de meest ideale temperatuur. APC heeft voldoende terugkoel mogelijkheden (ca. 50.000 kilo per uur), waardoor onze zendingen altijd de gewenste temperatuur hebben voordat ze worden afgeleverd of opgehaald. Op deze manier krijgen de producten een kwaliteits boost, die zeer noodzakelijk is. Eventuele rijping wordt hierdoor tegen gegaan en versheid blijft behouden.

 

Zodra de zending in de staat is zoals de klant het wenst, zorgen wij dat deze zo snel mogelijk geleverd of opgehaald wordt. Onze gekoelde auto’s leveren in het hele land af. Onze klanten hebben een vast contactpersoon die alles coördineert en aan wie hij alles kan vragen. Persoonlijke en efficiënte klantbeleving!

 

De grote mate van kennis en ervaring bij ons import team maakt dit alles mogelijk. Naast het persoonlijke contact tijdens dit hele import proces kan de klant ook meekijken via ons realtime track en trace systeem.

Noordpolderweg 13

1432 JH Aalsmeer

The Netherlands

0297 747 299

rbaan@apchandling.nl

APC handling 2022 – 2025 | Privacy Verklaringen | General Conditions